NIEUWS
/ 29.03.2018

Eurofactor laat ondernemers weer ondernemen

De bankonafhankelijk factoringmaatschappij Eurofactor onderscheidt zich van collega-aanbieders door zich nadrukkelijk te bekommeren om het ondernemersbelang. Bij banken gelden Bancaire richtlijnen als leidraad, terwijl Eurofactor daarbij benadrukt dat de organisatie sterk naar buiten is gericht. “Wij nemen zelf de beslissingen”, stelt Mark Putters, Branch Director Eurofactor Nederland. Samen met Sales Manager Thomas van der Doelen vormt hij het Salesteam van de organisatie in Nederland.


Eurofactor is met zijn tweejarige bestaan in ons land nog een relatief jonge speler op de markt. Mark Putters en Thomas van der Doelen daarentegen hebben al enkele decennia specialistische ervaring in de factoringwereld. Daarbij geldt bovendien dat dezelfstandige Nederlandse vestiging onderdeel uitmaakt van de groep Crédit Agricole, één van de belangrijkste Europese banken. Dankzij dit achterliggende netwerk weet de klant zich verzekerd van duidelijke synergie-effecten, zowel op lokaal als op internationaal niveau. Ook bij grensoverschrijdende aanvragen heeft dat tot voordeel dat de klant ondersteund wordt door snelle en deskundige beslissingen.


Eigen regie

Waarin Eurofactor zich met name onderscheidt, benadrukt Mark Putters, is de zelfstandige beslissingsbevoegdheid. Putters en Van der Doelen manifesteren zich als ondernemer voor ondernemers. Mark Putters: “Het is niet ongebruikelijk in de financiële wereld dat ondernemers gestimuleerd worden om een totaalpakket af te nemen. Wij willen daar juist voor waken. De ondernemer voert zelf de regie over zijn eigen keuzes. Wie binnenkomt voor kredietfaciliteiten zullen we niet alsnog proberen te overtuigen van overige financiële pakketmogelijkheden. Dat is volledig aan de klant zelf.”

 

Werkkapitaal

Putters en Van der Doelen signaleren dat factoring almaar breder wordt geaccepteerd als financieringsmiddel. De vroegere reserve om met behulp hiervan nieuw werkkapitaal te creëren is er nu echt wel van af. Eurofactor legt zich daarbij met name toe op reverse factoring, waarbij openstaande facturen van een toeleverancier worden gefinancierd door de factormaatschappij. En op dat vlak komt het ondernemerschap van Eurofactor dus opnieuw om de hoek kijken. Zowel de cash flow van de eigen klant als die van zijn toeleverancier wordt verbeterd, met als gevolg dat er een stabiele financiële positie voor beide partijen wordt gestimuleerd. En dat resulteert dus in extra ruimte voor ondernemerschap

Vooral branches die van doen hebben met bepaalde liquiditeitspieken komen voor factoring in aanmerking, net zoals bedrijven die veel te maken hebben met seizoensschommelingen. Ondernemers, benadrukt Mark Putters, moeten zich vooral bezig houden met ondernemen en het uitnutten van kansen. Die willen zich geen zorgen maken om hun liquiditeitspositie. “En daar zijn factoring en reverse factoring een uitgelezen mogelijkheid voor. Branches als zakelijke dienstverlening, groothandel, transport en uitzendbureaus hebben deze financieringsmogelijkheid inmiddels breed omarmd. Door voorfinanciering neemt de liquiditeitsdruk af en kunnen ondernemers zich vooral druk maken om hun eigen core business.”

 

Wat kost dat?

Gemakkelijke vraag, waarop het antwoord niet zo eenvoudig is te geven. Aangezien Putters en Van der Doelen zich laten zien als ondernemer voor ondernemers willen beiden graag in gesprek ter beoordeling van nieuwe aanvragen. De condities zijn derhalve niet alleen afhankelijk van duidelijk geformuleerde spelregels, maar ook van de beoogde groeikansen bij de klant.

 

Dit artikel verscheen eerder op Analyse Economie