Liquiditeit

Als risicobewuste ondernemer vindt u het uitermate belangrijk de liquiditeit van uw onderneming op een bestendige wijze te garanderen. Commercial Finance kan dan een belangrijke aanvulling of alternatief zijn voor de klassieke financieringsvormen.

liquiditeit

Samen uw doel bereiken 

  • U streeft een omzetgroei na;
  • U bevindt zich in een turnaround;
  • Het is uw doel nieuwe markten te veroveren;
  • U wilt een onderneming kopen of uw opvolging zeker stellen;
  • U wilt genieten van betalingskortingen bij uw leveranciers;
  • U streeft naar onafhankelijkheid ten aanzien van uw huisbankier.

Kortom u heeft meer speelruimte nodig en een veilige basis voor u om te ondernemen.

De financiering dient overeen te komen met uw behoeften. Wij bieden u oplossingen op maat.

Groei 

Het succes van uw onderneming heeft u veel tijd en energie gekost. De investeringen die u hiervoor gedaan heeft versterken uw commerciële relaties met uw bestaande klanten en vergemakkelijken de acquisitie van nieuwe klanten. Een duurzame groei van de omzet vertaalt zich in een verhoging van de voorraad en handelsvorderingen. Het is daarom noodzakelijk u te voorzien van bijkomende liquiditeiten.

De diensten van Eurofactor Nederland bieden u een financiering die automatisch meegroeit met uw omzet. Dit bespaart u lastige onderhandelingen met uw bank over een verhoging van uw financiering en het afgeven van bijkomende zekerheden. Met Commercial Finance ontstaan er geen liquiditeitsgebreken die u in uw groei zouden kunnen remmen. De liquiditeit die onmiddellijk beschikbaar wordt (standaard 90 procent van de factuurwaarde incl. BTW) vergroot uw mogelijkheden inzake financiën en ondernemingsmogelijkheden.

Wij bieden meer dan enkel liquiditeit. Ook risicodekking van uw vorderingen is mogelijk. Ons totaalpakket omvat eveneens debiteurenopvolging.

Acquisitie / MBO / MBI

Er zijn verschillende fasen in de levenscyclus van een onderneming waarin de professionele ondersteuning van een partner in Commercial Finance u voordeel kan bieden:

Voorbeeld 1: U hebt de intentie een onderneming te verwerven om uw eigen bedrijfsactiviteiten te versterken en competitiever te maken. Dat kan niet met eigen middelen betaald worden en vergt een extra krediet van uw bank. Het is echter in uw belang de schuldgraad van uw bedrijf zo laag mogelijk te houden. Dankzij onze innoverende en op maat gemaakte Commercial Finance oplossingen op het gebied van acquisities kunt u over liquiditeiten beschikken zonder uw balansstructuur te bezwaren.

Voorbeeld 2: Voor de opvolging in uw onderneming heeft u binnen het management of daarbuiten de juiste partner gevonden. Ook hier biedt Commercial Finance mogelijkheden om uw liquiditeitspositie te optimaliseren gedurende het gehele proces van de management buy out.

In samenwerking met uw bank of een partner in “structured finance” helpen we u in de acquisitie van uw bedrijf. Daarbij bieden wij meer dan alleen liquiditeit. De dekking van oninbare vorderingen is steeds inbegrepen in deze dienstverlening.

Bij de voorbereiding van acquisities kunnen we bovendien verschillende bijkomende diensten overnemen, zoals de screening van de debiteurenportefeuille om “due diligence” te waarborgen.

In de acquisitiefinanciering werken wij ook samen met gerenommeerde Private Equity- en Accountantsbureaus.

Turnaround 

Uw bedrijf beleeft moeilijke tijden? U bent er in geslaagd om het hoofd te bieden aan deze lastige situatie en kent opnieuw positieve vooruitzichten. Als u deze positieve turnaround wilt bewerkstelligen, heeft u bijkomende liquiditeiten nodig. Mogelijk weigeren uw financiële partners bijkomende kredieten te verstrekken gezien het feit dat de zekerheden beperkt zijn.

In dat geval kunt u gebruik maken van onze financiering van handelsvorderingen om uw liquiditeitspositie te verbeteren. Onze specifieke diensten in geval van een turnaround verzekeren de vereiste financiële stabiliteit. Bovendien houden ze rekening met de belangen van uw huidige financiële partners en bieden ze bijkomende liquiditeitsruimte door uw behoefte aan werkkapitaal in te vullen.

Internationaal 

De binnenlandse markt is te klein geworden voor u. U wenst exportmogelijkheden te onderzoeken. Hoe is de kredietwaardigheid van uw (potentiële) afnemers? Wat zijn de juridische valkuilen in het buitenland? Dankzij ons geïntegreerd netwerk dat o.a. deel uitmaakt van de wereldwijde correspondentennetwerk FCI, staan wij aan uw zijde bij de ontwikkeling van uw internationale klantenportefeuille. Specifiek voor multinationale bedrijven bieden wij grensoverschrijdende Commercial Finance oplossingen op maat aan.

 

Kunnen wij u helpen?

Full service factoring

Invoice discounting

Reverse factoring

De 5 voordelen van COMMERCIAL FINANCE

1

Ondernemen

Commercial Finance helpt je om kosten te verminderen en winst te genereren.

2

Liquiditeit

Creëer meer speelruimte en een veilige basis om te ondernemen.

3

Debiteurenrisico

Bescherm uzelf tegen oninbare vorderingen.

4

Debiteurenbeheer

Houd meer tijd over voor uw core business en bespaar kosten.

5

Balansoptimalisatie

Off-balance oplossingen helpen uw balanssituatie te optimaliseren.