Commercial finance

Vandaag de dag gebruiken vele ondernemingen Commercial Finance als modern instrument van liquiditeitsbeheer en risicodekking. Commercial Finance stelt u in staat uw openstaande debiteuren om te zetten in liquiditeit. Dit levert u voordeel op bij groei, seizoenschommelingen of behoefte aan extra werkkapitaal.

Wat is factoring?

Factoring is een veelzijdige financiële dienstverlening waar ondernemingen uit de industrie, groothandel en dienstverlenende sector steeds vaker gebruik van maken.

De drie belangrijke peilers van factoring zijn:

  • liquiditeit: flexibele financieringsvormen die evolueren op basis van uw omzet
  • zekerheid: bescherming tegen oninbare vorderingen
  • service: debiteurenbeheer
full service factoring

Hoe werkt factoring?

1. In een raamcontract bepalen we de toekomstig te verpanden vorderingen.

2. Aan het begin van de samenwerking, als ook tijdens de samenwerking, worden er aan uw debiteuren krediet- of financieringslimieten toegekend. De limiet die we geven, komt overeen met het maximum bedrag waarmee we het financierings- of solvabiliteitsrisico willen dekken.

3. De vorderingen zijn gefinancierd en/of risicogedekt ten behoeve van de afgegeven limiet voor het kredietlimiet, zodat u met een gerust hart zaken kan doen.

4. Bij een genotificeerd contract wordt er na levering van de goederen/diensten een factuur opgemaakt waarop vermeld staat dat de factuur verpand is aan Eurofactor. In geval van een confidential of niet-genotificeerd contract is uw debiteur niet op de hoogte van het bestaan van een overeenkomst met Eurofactor.

5. U verpandt continue de facturen waarna we u onmiddellijk 80 à 90% bevoorschotten binnen de financierings- en/of kredietlimieten. 10 tot 20% retentie wordt ingehouden om potentiële minwaarden (creditnota's, disputen, kortingen etc.) te dekken.

6. In het kader van het debiteurenbeheer verzekeren wij de debiteurenopvolging en stellen alles in staat om uw debiteuren op tijd te laten betalen. De aanmanings- en incassoprocedure kan samen overeengekomen worden.

7. De niet gefinancierde retentie zal vrijkomen bij de debiteurenbetaling of in geval van een verzekerde vordering, 120 dagen na de betalingstermijn.

commercial finance

Wat zijn de voordelen van commercial finance?

U wordt dagelijks uitgedaagd door lokale en internationale concurrentie. Verzeker u van een voorsprong op uw concurrenten door gebruik te maken van onze expertise op het gebied van "Commercial Finance". Wij zijn voor u een betrouwbare en dynamische partner op het gebied van financiering en debiteurenbeheer. Lees hieronder welke voordelen commercial finance kan bieden.

De 5 voordelen van COMMERCIAL FINANCE

1

Ondernemen

Commercial Finance helpt je om kosten te verminderen en winst te genereren.

2

Liquiditeit

Creëer meer speelruimte en een veilige basis om te ondernemen.

3

Debiteurenrisico

Bescherm uzelf tegen oninbare vorderingen.

4

Debiteurenbeheer

Houd meer tijd over voor uw core business en bespaar kosten.

5

Balansoptimalisatie

Off-balance oplossingen helpen uw balanssituatie te optimaliseren.

Vragen?

Heeft u vragen over onze diensten? Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van commercial finance? Door ons flexibele aanbod, hebben wij altijd een product dat past bij uw wensen! Wij geven u de financiële vrijheid en zekerheid om te ondernemen. Neemt contact met ons op voor meer informatie.

Vul het contactformulier in

Onze diensten

Full service factoring

Invoice discounting

Reverse factoring

Verder lezen