Crédit Agricole Groep

Crédit Agricole behoort tot de grootste internationale banken. Wereldwijd telt de CA Groep 138.000 medewerkers verspreid over meer dan 50 landen. De Crédit Agricole is de grootste retailbank in Frankrijk en bereikte in 2017 een netto-inkomen van 6,5 miljard euro. De CA-groep had een solvabiliteitsratio Tier1 van 14.9 % (december 2017). Gezien het coöperatief karakter en zijn systeemrelevantie behoort de groep Crédit Agricole tot de meest solide banken van Europa. Dat weerspiegelt zich ook in zijn langetermijnrating (stand februari 2018 - S&P: A, Moody's: A1, Fitch: A+).

De core business van Crédit Agricole

 

Het bankwezen in Frankrijk: De 39 regionale banken van de Crédit Agricole vormen samen met Le Crédit Lyonnais (LCL) de grootste Franse bank. Met een marktaandeel van 28% in alle Franse huishoudens, 26 miljoen klanten, 9.100 filialen en 97.500 medewerkers is de CA de sterkst vertegenwoordigde bank in Frankrijk en de nummer 1 in Europa betreffende inkomsten uit retail banking.

Specialised Financial Services (SFS) - hiertoe behoren Factoring, Leasing en Consumer Credits: Eurofactor Nederland behoort eveneens toe tot deze snelgroeiende en internationaal gerichte branche.

Corporate and Investment Banking: Crédit Agricole CIB behoort tot de leidende Europese investeringsbanken. Met ongeveer 13.000 medewerkers wordt Crédit Agricole CIB vertegenwoordigd in meer dan 50 landen en behoort wereldwijd tot de top drie banken op het gebied van projectfinanciering. De klantenportefeuille bestaat voornamelijk uit corporate bedrijven aanwezig in Europa, Azië en Amerika. Voor projectfinanciering werkt Eurofactor Nederland nauw samen met Crédit Agricole CIB België.

Internationale retail banking: vertegenwoordigd in Europa, Afrika, het Nabije Oosten en Latijns Amerika met een 2.400 tal vestigingen en 5 miljoen klanten. Deze business unit wordt voornamelijk verder uitgebreid in Europa.

Vermogensbeheer, verzekeringen en Private Banking: In deze branche maakt de CA wereldwijd deel uit tot de top 15 van vermogensbeheerders en de top 10 in verzekeringen en private banking.

Lees meer
header_logo.png
CA Leasing & Factoring

CA Leasing & Factoring

Behorend tot één van de grootste Europese aanbieders van commercial finance.

Een internationaal sterke en betrouwbare partner die u begeleidt in het realiseren van uw doelen. In tijden van globalisering kunt u de voordelen halen uit ons internationaal netwerk.

Eurofactor Nederland is sinds januari 2016 een zelfstandige vestiging, opererend onder Eurofactor GmbH. Eurofactor GmbH is eigendom van Credit Agricole Leasing & Factoring SA, dochteronderneming van de groep Crédit Agricole. Crédit Agricole is één van de belangrijkste Europese banken.

Crédit Agricole Leasing & Factoring heeft factoringbedrijven in Nederland, BelgiëDuitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, PolenItalië en Marokko en heeft in totaal meer dan 2000 medewerkers. Met een factoringomzet van 72,5 miljard euro in 2017 (een stijging van 6,1 % vergeleken met vorig jaar) is CA Leasing & Factoring SA één van de top factoring aanbieders in Europa.

Dankzij dit netwerk geniet u van synergie-effecten, zowel lokaal als op internationaal vlak. Als klant van Eurofactor Nederland kunt u rekenen op snelle en competente beslissingen, ook bij grensoverschrijdende aanvragen.

Wij bieden talrijke grensoverschrijdende diensten aan die van belang kunnen zijn voor Europese multinationals.

Lees meer

Vragen?

Heeft u vragen over onze diensten? Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van commercial finance? Door ons flexibele aanbod, hebben wij altijd een product dat past bij uw wensen! Wij geven u de financiële vrijheid en zekerheid om te ondernemen. Neemt contact met ons op voor meer informatie.

Vul het contactformulier in

Onze diensten

Full service factoring

Invoice discounting

Reverse factoring